Nieuws

Stille drinkers? Snow Beer is coming!

In stilte is het Chinese Snow Beer de marktleider Anheuser-Busch voorbijgegaan door net iets meer bier te verkopen: 51,2 miljoen hectoliter Snow Beer tegen 48,4 miljoen hectoliter Bud Lite vorig jaar. Gek, want wie kent Snow Beer eigenlijk? Gaat het hier om een enorme groep stille drinkers?

De winst voor Snow blijkt bijna geheel in China te zijn behaald, ook voor bier dus een enorme groeimarkt. Een Europese marktintroductie kan niet al te lang op zich laten wachten. Hier zijn wel nog de nodige merkengeschillen te verwachten. Ook wij kennen SNOW, maar dan als een scala aan andere waren en diensten. Ben benieuwd. Zie ik het goed, dan heeft het Amerikaanse Snow Beverages (in Amerika succesvol met mint drinks) ook al plannen voor de EU. En een gemeenschapsmerk.

Maarten Haak

Afdrukken dit artikel