Nieuws

“Battle” over TV-format van The Voice

Talpa en John de Mol kunnen een claim bij een Nederlandse rechtbank verwachten van de Ier Michael Barry. Barry beweert namelijk dat hij de bedenker is van het televisieprogramma The Voice. Volgens De Ier heeft hij in 2008 “het idee” geüpload naar de website The TV Writer’s Vault. In de voorwaarden van deze website staat dat gebruikers ideeën die zij op de website bekijken geheim moeten houden en niet mogen exploiteren. Barry stelt dat in 2009 een werknemer van The Entertainment Group (TEG) The TV Writer’s Vault heeft bezocht. TEG werd na haar faillissement overgenomen door Talpa. In 2010 verscheen The Voice of Holland op de Nederlandse televisie. Wat al te toevallig, volgens Barry.
 
Barry begon een rechtszaak in Los Angeles, maar daar werd zijn claim afgewezen omdat de Amerikaanse rechter zich niet bevoegd achtte.
 
Benieuwd of de stoelen in Nederland wel zullen draaien voor Barry.

Daniël Haije
 

Afdrukken dit artikel