Nieuws

VMT Food law Event 2018 – Hot topics and greatest hits en beschermde benamingen

In een volle zaal uit alle geledingen van de voedingsmiddelenindustrie sprak Ebba Hoogenraad over belangrijke juridische gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Over misleiding: 10 bitterballen in een TVC mág, ook als de verpakking maar 8 bitterballen bevat. Over influencer marketing: de handige 10 gouden regels die Lidl gebruikt als zij producten ter review opstuurt naar vloggers en bloggers. En nog veel meer. Kijk hier de video die VMT maakte van Ebba’s optreden op 21 juni 2018.
 
In de middag leidde Sarah Arayess de workshop over beschermde benamingen: Reclame voor je product maken: vergeet je ook de beschermde benamingen niet? Sommige namen (zoals Champagne, maar ook melk) mogen alleen onder voorwaarden gemaakt worden. Samen met Niko Koffeman van de Vegetarische Slager en het publiek werd daarnaast levendig, soms fel en zeker inhoudelijk gediscussieerd over het gebruik van ‘vlees- en zuivelnamen’ voor plantaardige alternatieven. De discussie tussen NVWA en Vegetarische Slager hierover passeerde uiteraard ook de revue.
 
Ebba Hoogenraad en Sarah Arayess, Food law advocaten

Afdrukken dit artikel