Nieuws

Nieuwe VMT column Ebba & Sarah: Tip van jouw advocaat

KENNISPARTNER-COLUMN VMT – Heel herkenbaar: je zou eigenlijk willen weten hoe het zit met net die ene verordening, wetgeving of jurisprudentie. Maar het komt er niet van om het uit te zoeken. Het liefst zou je wel even van je advocaat het naadje van de kous willen horen.

Twee advocaten, Sarah Arayess en Ebba Hoogenraad, helemaal thuis in health, beauty & food law, bespreken beurtelings een onderwerp in deze column. Actueel, praktisch of een handig weetje.

Wie zijn ze? Ebba Hoogenraad is advocaat, al vele jaren gespecialiseerd in reclamerecht en ook in food law. Sarah Arayess, ook advocaat, is thuis in alle aspecten van het levensmiddelenrecht en reclamerecht. Samen runnen zij de food law praktijk bij het niche kantoor Hoogenraad & Haak advocaten in Amsterdam. Het kantoor is groot in levensmiddelenrecht, in de Europese rankinglijstjes staat het op nummer 1. Cliënten zijn bijvoorbeeld de “grote jongens” uit de levensmiddelenindustrie, maar net zo lief helpen ze kleinere bedrijven op weg. Ebba en Sarah doen vele procedures bij de NVWA en de rechter. Ze staan met regelmaat bij de Reclame Code Commissie. Van recalls tot misleidende verpakkingen, van wederzijdse erkenning tot ingewikkelde (internationale) labelkwesties.

Beiden spreken vaak op congressen, Sarah is straks dagvoorzitter van het VMT Food Future Event op 9 april. Ebba en Sarah voelen grote liefde voor het vak en voor de bijzonderheden van food law. Heldere taal en concreet. 
Waar gaan ze het over hebben? Het lijstje is al lang: hoe werkt het bij de Reclame Code Commissie, duurzaamheid, misleiding, vage claims, 100% natuurlijk. Tips over allergenen, het nut van het indienen van een zienswijze bij de NVWA. Novel foods en CBD. Beschermde benamingen, ben je vega of vegan? Over het grijze gebied tussen reclame en informatie, de tien tips voor influencermarketing en de gevaren van medische claims in reclame. De suikerdiscussie en licensed media characters. En nog veel meer …. Ze hebben er zin in. Tip van je advocaat: volg onze column!

Auteurs: Ebba Hoogenraad en Sarah Arayess, advocaten health, beauty & food law, kennispartner van VMT.

Illustratie: Larissa Sas.

Afdrukken dit artikel