Smaakoptimalisatie is broodnodig!

Brood-nieuwtje-Ebba-website-6-300x201.png

In de TVC van Albert Heijn voor brood met het ‘Broodnodig’ label vertelt Bakker Patrick trots dat zijn verse brood alleen het broodnodige bevat. Klager is boos, want hij heeft op het etiket ontdekt dat het meergranenbrood ook dextrose bevat, en dat is nu juist niet broodnodig. Tja. Albert Heijn kan aantonen dat de bruine broodjes uit de TVC daadwerkelijk alleen meel, water, gist en zout bevatten, en geen dextrose; de etiketten lopen nog wat achter op de vernieuwingen in het bak- en productieproces. Hoe zit het met witbrood en Tijgertopping? Albert Heijn legt uit dat nog geen gelijkwaardig alternatief is gevonden voor dextrose in o.a. witbrood. De Reclame Code Commissie gaat hierin mee. Smaakoptimalisatie is geen reden om misleiding aan te nemen, vindt de RCC. Uit smaakpanels blijkt dat het publiek hier de dextrose wél broodnodig vindt. Mooi te merken dat ook de RCC smaak een wézenlijke waarde vindt.

Ebba Hoogenraad

Advertising, FoodDaniël Haije